BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

Lasting

ORIGINALTITTEL:
Nieulotne
Polen/ 2013/ 1 t. 33 min.
SPRÅK:
Polsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Jakub Gierszal, Magdalena Berus, Ángela Molina
REGI:
Jacek Borcuch
MANUS:
Jacek Borcuch
FOTO:
Michal Englert
PRODUSENT:
Piotr Kobus, Agnieszka Drewno
TEMA:
Polen
Spansk sommer, polsk høst

LASTING åpner som en tilsynelatende sukkersøt kjærlighetshistorie idet vi møter de polske studentene Michal og Karina. Det er sommer og de har reist til Spania for å jobbe, men får rikelig med tid til å ligge i solen og dyrke forelskelsen. Men når Michal bestemmer seg for å dra alene på dykketur i en nærliggende innsjø, snus alt på hodet. Utflukten får katastrofale følger, og Michal sitter igjen med en grusom hemmelighet. De uskyldige sommerdagene i Spania får en brå slutt når paret kommer hjem til Polen, og forholdet deres blir satt på prøve.

LASTING er en lavmælt, men sterk film om hvordan en kjærlighet som føles uendelig sterk utfordres av en mørk hemmelighet. Den er raffinert og stillferdig i sin utforming og formidler mye ved å vise lite. Som tilskuer kommer man tett på Michal og Karina, og det er hjerteskjærende å se hvordan de glir fra hverandre idet sommer blir til høst og solfylte Valencia blir til regntunge Warszawa.

Jacek Borcuch

JACEK BORCUCH er en polsk skuespiller, regissør og manusforfatter, som debuterte som regissør med filmen KALLAFIORR i 1999. Han har siden regissert flere filmer, og fikk mye oppmerksomhet for ALL THAT I LOVE (2009), som ble vist på en rekke internasjonale filmfestivaler.