BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Switch
USA/ 2012/ 1 t. 38 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Scott Tinker
REGI:
Harry Lynch
MANUS:
Harry Lynch, Scott Tinker
FOTO:
Wilson Waggoner
PRODUSENT:
Scott Tinker
Reisen til bærekraftigheten

Professor Scott Tinker fra University of Texas gir seg i kast med en grundig og helhetlig gjennomgang av fordelene og ulempene ved alle verdens store energikilder – fra vannkraft i Hardanger og vindmøller i Danmark til kull og fracking i USA. Med utgangspunkt i sitt eget forbruk, setter han seg fore å finne ut hva som skal til for å skape en bærekraftig framtid der folk har tilgang til energien de trenger. Tinker intervjuer de ulike energiressursenes forkjempere og kritikere, uten å glemme sin egen rolle i det globale regnestykket.

SWITCH både underholder og underviser. Den pertentlige og entusiastiske professoren tar for seg både økonomi, CO2-utslipp og andre miljøfarer. Filmen er ingen pamflett, verken for miljøaktivister eller klimaskeptikere, men tar utfordringene knyttet til energibehov og klimaspørsmål på største alvor. Resultatet er en underholdende dokumentar som effektivt formidler spørsmålets kompleksitet, samtidig som den skisserer mulige løsninger.

Harry Lynch

HARRY LYNCH har hanket inn mange priser for varierte dokumentarfilmer som BULL RIDERS: CHASING THE DREAM (1997), MAKING THE MODERN (2003) og RECAPTURING CUBA: AN ARTIST'S JOURNEY (2007).