BIFF 2018: 26. september - 4. oktober
Checkpoints

Drill Baby Drill

ORIGINALTITTEL:
La malèdiction du gas de schist
Frankrike / Polen / 2013 / 1 t. 24 min.
SPRÅK:
Polsk/Engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
REGI:
Lech Kowalski
MANUS:
Lech Kowalski
PRODUSENT:
Odile Allard
Det store bondeopprøret

En dag våkner innbyggerne i en landsby i det østlige Polen opp til nyhetene om at oljeselskapet Chevron planlegger å bygge et større skifergassanlegg i den naturskjønne regionen som på folkemunne omtales som «Polens lunger». Innledningsvis er lokalbefolkningen positive til en ny innbringende industrivirksomhet i regionen, men når de begynner å stille spørsmål om de miljømessige konsekvensene ved gassutvinningen møtes de av en vegg av stillhet. Og når Chevrons bulldosere uanmeldt dukker opp for å starte byggingen av anlegget, bestemmer bøndene seg for å ta opp kampen mot oljegiganten.

I DRILL BABY DRILL bruker regissør Lech Kowalski situasjonen i den skifergassrike amerikanske delstaten Pennsylvania som et potensielt fremtidsscenario for de polske bøndene. I Pennsylvania har oljeselskapene kommet for å bli, men har polakkene fortsatt en sjanse til å redde denne viktige jordbruksregionen fra den forurensende skifergassutvinningen?

Vist i 2013

Lech Kowalski

LECH KOWALSKI er en amerikansk regissør av polsk opprinnelse. Hans mest kjente film, D.O.A., er en dokumentar om den gryende britiske punkscenen på slutten av 70-tallet.