BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

Drinking Buddies

ORIGINALTITTEL:
Drinking Buddies
USA/ 2013/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Olivia Wilde, Jake Johnson, Anna Kendrick, Ron Livingston
REGI:
Joe Swanberg
MANUS:
Joe Swanberg
KLIPP:
Joe Swanberg
PRODUSENT:
Ashley Bernon
Humla suser og noe er i gjære

Kate og Luke arbeider sammen på et mikrobryggeri i Chicago. De er gode venner, og arbeidsdagene består av vitsing, flørting og øldrikking. Den romantiske spenningen mellom de to er åpenbar, men uheldigvis er de begge forpliktet på hver sin kant. Og når Kate, Luke og kjærestene Chris og Jill bestemmer seg for å dra på hyttetur sammen, blir det etter hvert umulig å unngå elefanten i rommet.

Ved første øyekast har plottet i DRINKING BUDDIES mye til felles med det vi finner i utallige romantiske komedier fra Hollywood. Men Joe Swanbergs film er ikke på langt nær like klisjéfull som utgangspunktet skulle tilsi. Swanberg har skapt seg et renommé som en av mumblecore-sjangerens ledende skikkelser, og man kan dra klare linjer fra hans tidligere filmers uanstrengte dialog og utforskning av hverdagssituasjoner og relasjoner. Mange omtaler DRINKING BUDDIES som hans første store gjennombrudd, og han fremviser her en nyvunnet modenhet, godt hjulpet av perfekt utvalgte skuespillere i hva som er en usedvanlig observant film om vennskap og kjærlighet, og den utrygge gråsonen imellom.

Joe Swanberg

JOE SWANBERG er kjent som skaperen av en rekke lavbudsjettfilmer hvis særmerke er en omfattende bruk av improvisasjon. Han er regnet som en sentral figur innen mumblecore-bevegelsen, og filmene hans snor seg ofte rundt temaer som relasjoner, sex, teknologi og filmmediet i seg selv.