BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints - Konkurranse

Everybody's Child

ORIGINALTITTEL:
Everybody's Child
Storbritannia/ 2012/ 1 t. 15 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Garry Fraser
REGI:
Garry Fraser
MANUS:
Garry Fraser, Lorna Hutcheon
FOTO:
Garry Torrance
PRODUSENT:
Aimara Reques
Den ukjente historien om Skottlands bortgjemte underklasse

Garry Fraser ønsket å lage en film om hvorfor Edinburgh ble Storbritannias HIV-hovedstad på 80-tallet, men for å fortelle denne historien måtte han også fortelle sin egen. Fraser vokste opp i en forstad til Edinburgh som var preget av en stor konsentrasjon av sosialboliger og store sosiale problemer. Som barn ble han av sine foreldre overlatt til barnevernet, hvilket i praksis betød at han vokste opp på gaten, med tunge rusmisbrukere og kriminelle som sine eneste rollemodeller.

EVERYBODY'S CHILD er Garry Frasers forsøk på å få livet sitt på rett kjøl. Samtidig som han ser filmskapergjerningen som en mulighet til å legge fortiden bak seg, er denne selvsamme fortiden uløselig knyttet til filmen han forsøker å lage. Resultatet er en åpenhjertig og tidvis overveldende ærlig dokumentar om en skotsk - og britisk - underklasse som lever under forhold som de færreste av oss ville trodd var mulig i Vesten.

Garry Fraser

GARRY FRASER er en skotskfødt regissør som regelmessig leder workshops for unge gjennom det stattsstøttede initiativet Wideo Media. Gruppen lager kortfilmer som undersøker deres egne liv i sammenheng med samfunnsspørsmål.