BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Gore Vidal: The United States of Amnesia

ORIGINALTITTEL:
Gore Vidal: The United States of Amnesia
USA/ 2013/ 1 t. 29 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Gore Vidal, Christopher Hitchens, Tim Robbins, Bob Scheer
REGI:
Nicholas Wrathall
MANUS:
Nicholas Wrathall
FOTO:
Joel Schwartzberg, Derek Wiesenhahn, Armando De'Ath
PRODUSENT:
Nicholas Wrathall, Theodore James
La Vida(l) Loca

Selv om han ikke var på langt nær like kjent utenfor Nord-Amerika som han var i sitt fødeland USA, er det få som vil bestride Gore Vidals status som en av sin tids mest prominente amerikanske intellektuelle. Vidal (1925-2012) var aktiv som forfatter, dramatiker, essayist, politisk kommentator, kulturkritiker og skuespiller, men først og fremst var han en evig tilstedeværende stemme i den amerikanske offentligheten. Vidal var demokrat på sin hals og ikke redd for å snakke om det, og ettersom han hadde som prinsipp å aldri takke nei til en invitasjon om å være på tv, ble det mye snakk.

I GORE VIDAL: THE UNITED STATES OF AMNESIA møter vi denne sprenglærde og utsøkt veltalende mannen i en serie intervjuer om temaer som politikk, historie, litteratur og – ikke minst – hans eget bemerkelsesverdige liv. For Vidals mange beundrere er denne filmen en etterlengtet gavepakke, og for dem som ikke har noe forhold til ham, er den en fortryllende, engasjerende og sjarmerende introduksjon.

Nicholas Wrathall

NICHOLAS WRATHALL er en produsent og regissør som etter å ha laget musikkvideo og reklame et tiår, nå er kjent for dokumentarer som belyser et stort spenn av samfunnsspørsmål.