BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Heli
Frankrike / Mexico/ 2013/ 1 t. 45 min.
SPRÅK:
Spansk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Armando Espitia, Linda González, Juan Eduardo Palacios, Andrea Vergara
REGI:
Amat Escalante
MANUS:
Amat Escalante, Gabriel Reyes
FOTO:
Lorenzo Hagerman
PRODUSENT:
Jaime Romandia
I den meksikanske krigen mot narkotika finnes det ingen sivilister

I et lite, falleferdig hus på den meksikanske landsbygda bor 17 år gamle Heli sammen med sin far, sin kone, sin lille sønn og sin lillesøster. Heli og faren jobber sammen på en fabrikk som produserer bildeler, mens konen er hjemmeværende med sønnen og lillesøsteren Estela går på skole. Det er et enkelt liv uten noen større grad av materiell velstand, men husholdningsbudsjettet går rundt, og de hygger seg når de kan. Når Estelas eldre kjæreste bestemmer seg for at de to skal rømme av sted for å gifte seg, og beslutter å finansiere dette med penger tjent på salget av konfiskert kokain han har stjålet fra militæret, tar imidlertid livene deres en helt annen, grusom vending.

Med sin blanding av vakre bilder og kaldt registrerende skildringer av brutal vold, er HELI definitivt ikke en film for alle. Men de som våger å utsette seg for den vil finne en både velregissert, opprørende og uforglemmelig skildring av de uskyldige ofrene i den såkalte krigen mot narkotika.

Amat Escalante

AMAT ESCALANTE er en meksikansk regissør, produsent og manusforfatter. HELI, hans tredje langfilm som regissør, konkurrerte om Gullpalmen under årets Cannes-festival, hvor ESCALANTE også mottok prisen for «Beste regissør».