BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Leve Friheten!

ORIGINALTITTEL:
Viva la libertà
Italia/ 2013/ 1 t. 35 min.
SPRÅK:
Italiensk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Toni Servillo, Valerio Mastandrea, Valeria Bruni Tedeschi, Michela Cescon
REGI:
Roberto Andò
MANUS:
Roberto Andò
FOTO:
Maurizio Calvesi
PRODUSENT:
Angelo Barbagallo, Gaetano Daniele
Herlig befriende om spillet i maktens korridorer

Enrico Oliveri er leder av det største opposisjonspartiet i Italia. Valgkampen nærmer seg, og partisekretær Andrea Bottini oppdager til sin forferdelse at Oliveri har en tendens til å forsvinne når han trengs som mest. Partiet sliter på valgkampmålingene, og Bottini oppsøker derfor Enricos tvillingbror Giovanni for å spørre ham om han kan spille rollen som partileder i valgkampinnspurten. Dette er i utgangspunktet en genial løsning, ettersom tvillingbroren er en sjarmerende og karismatisk litteraturprofessor. Problemet er bare at den godeste Giovanni nettopp er løslatt fra et mentalsykehus etter lengre tids opphold...

LEVE FRIHETEN! er basert på regissør Roberto Andòs egen roman «Il trono vuoto», og skuespiller Toni Servillo briljerer i hovedrollen(e). Servillo er en av Italias desidert mest populære skuespillere, og når man ser ham gestalte rollene som de to tvillingbrødrene er det på ingen måte vanskelig å forstå hvorfor. LEVE FRIHETEN! er en klassisk italiensk komplikasjonskomedie om det absurde spillet i maktens korridorer.

Roberto Andò

ROBERTO ANDÒ (1959) er en italiensk regissør og manusforfatter. Han har tidligere regissert SOTTO FALSO NOME (2004), VIAGGIO SEGRETO (2006) og flere andre.