BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

Fruitvale Station

ORIGINALTITTEL:
Fruitvale Station
USA/ 2013/ 1 t. 25 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Svensk
MEDVIRKENDE:
Michael B. Jordan, Octavia Spencer, Melonie Diaz, Ahna O'Reilly
REGI:
Ryan Coogler
MANUS:
Ryan Coogler
FOTO:
Rachel Morrison
PRODUSENT:
Nina Yang Bongiovi, Forest Whitaker
Oscar Grants siste dag på jorden

Nyttårsaften, 2008: 22-årige Oscar Grant har nettopp mistet jobben etter å ha forsovet seg én gang for mye. Han har trøbbel med kjæresten etter å ha blitt tatt på fersken sammen med en annen jente. Den tidligere doplangeren er nær ved å begynne å selge igjen, men han vil ikke falle tilbake i gamle spor. Han har en datter å ta seg av, og han ønsker å bevise at han kan gjøre opp for tidligere feil. Det nye året later til å bli en ny begynnelse for ham – inntil et skjebnesvangert øyeblikk på Fruitvale Station.

FRUITVALE STATION forteller den sanne historien om Oscar Grant, som ble skutt og drept av en politimann 1. januar 2009. Filmen gjenskaper det siste døgnet i hans liv, og forsøker å gi et innblikk i hvem han var og hva som egentlig hendte. Drapet på Grant førte til massive demonstrasjoner som rettet søkelyset på rasisme som motiv for politivold. FRUITVALE STATION er uten tvil et sterkt bidrag til den debatten, og en film det er umulig å stille seg likegyldig til.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Ryan Coogler

RYAN COOGLER er en amerikansk filmskaper og manusforfatter født i 1986. FRUITVALE STATION (2013) er hans debut som filmregissør, og har blitt tildelt flere prestisjetunge priser, blant annet i Sundance og i Cannes.