BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

The Manor

ORIGINALTITTEL:
The Manor
Canada/ 2013/ 1 t. 20 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Roger Cohen, Brenda Cohen, Sammy Cohen, Shawney Cohen,
REGI:
Shawney Cohen, Mike Gallay
PRODUSENT:
Paul Scherzer
To the manor born

En jødisk familie livnærer seg ved å drive en strippeklubb, og opplever tydelig en nedgang i besøkstall i kjølvannet av nettpornoens økende popularitet. Hvordan motarbeide dette, samt holde en stadig raknende familie sammen?

Shawney Cohen har vendt tilbake til familiebedriften etter å ha sagt farvel til en heseblesende karriere innen animasjon. Det noe polariserte barndomshjemmet er sterkt preget av farens morbide fedme og morens anorektiske skikkelse. Faren har med årene levd seg inn i rollen som klisjémacho gangsterpatriark. Det ene øyeblikket er han en bølle, og i det neste hjelper han vanskeligstilte. Moren er hans rake motsetning, og later til å ha som ambisjon å forsvinne i løse luften. Driften av den en gang så kontroversielle klubben har satt sitt merke på familien, og Shawney bestemmer seg for å lage en dokumentar om livet deres, med all tristesse og ablegøyer det inneholder. Resultatet er et intimt portrett til en familie som lever ut en dårlig idé.

Shawney Cohen, Mike Gallay

THE MANOR er SHAWNEY COHENs første helaftens dokumentarfilm. Han har tidligere jobbet med dataanimasjon, og driver i dag familiens strippeklubb. Han har også regissert den prisnominerte kortdokumentaren TAGGED (2009).