BIFF 2018: 26. september - 4. oktober
Internasjonal dokumentar

The Manor

ORIGINALTITTEL:
The Manor
Canada / 2013 / 1 t. 20 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Roger Cohen, Brenda Cohen, Sammy Cohen, Shawney Cohen,
REGI:
Shawney Cohen, Mike Gallay
PRODUSENT:
Paul Scherzer
To the manor born

En jødisk familie livnærer seg ved å drive en strippeklubb, og opplever tydelig en nedgang i besøkstall i kjølvannet av nettpornoens økende popularitet. Hvordan motarbeide dette, samt holde en stadig raknende familie sammen?

Shawney Cohen har vendt tilbake til familiebedriften etter å ha sagt farvel til en heseblesende karriere innen animasjon. Det noe polariserte barndomshjemmet er sterkt preget av farens morbide fedme og morens anorektiske skikkelse. Faren har med årene levd seg inn i rollen som klisjémacho gangsterpatriark. Det ene øyeblikket er han en bølle, og i det neste hjelper han vanskeligstilte. Moren er hans rake motsetning, og later til å ha som ambisjon å forsvinne i løse luften. Driften av den en gang så kontroversielle klubben har satt sitt merke på familien, og Shawney bestemmer seg for å lage en dokumentar om livet deres, med all tristesse og ablegøyer det inneholder. Resultatet er et intimt portrett til en familie som lever ut en dårlig idé.

Vist i 2013

Shawney Cohen, Mike Gallay

THE MANOR er SHAWNEY COHENs første helaftens dokumentarfilm. Han har tidligere jobbet med dataanimasjon, og driver i dag familiens strippeklubb. Han har også regissert den prisnominerte kortdokumentaren TAGGED (2009).