BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Som far, så sønn

ORIGINALTITTEL:
Soshite chichi ni naru
Japan/ 2013/ 2 t.
SPRÅK:
Japansk
UNDERTEKSTER:
Norsk
MEDVIRKENDE:
Fukuyama Masaharu, Ono Machiko, Maki Yoko, Lily Franky
REGI:
Kore-eda Hirokazu
MANUS:
Kore-eda Hirokazu
FOTO:
Takimoto Mikiya
PRODUSENT:
Matsuzaki Kaoru, Taguchi Hijiri
Arv eller miljø?

Ryota Nonomiya er en hardtarbeidende arkitekt som setter sin stolthet i å gi sin kone Midori og deres seks år gamle sønn Keita et trygt og godt liv preget av materiell velstand. Dette innebærer riktignok at han må tilbringe mesteparten av sin tid på jobb, men det er verdt det med tanke på hvilken flott ung mann hans veloppdratte sønn er i ferd med å bli. Familien Nonomiyas liv snus imidlertid på hodet når Keita registrerer seg for skolegang, og en blodprøve viser at Ryota og Midori ikke er hans biologiske foreldre. Det viser seg at det skjedde en feil på sykehuset for seks år siden, og at deres kjøtt og blod bor på den andre siden av byen, hvor han oppdras av Ryotas rake motsetning, den late, men sjarmerende herr Sakai.

SOM FAR, SÅ SØNN er et velspilt, underholdende og rørende drama fra en av Japans aller fremste nålevende regissører. Med god hjelp av sin uovertrufne evne til å regissere barn, har Hirokazu Koreeda laget en underholdende og rørende film om familie, farskap og sosialt versus biologisk slektskap.

Kore-eda Hirokazu

HIROKAZU KOREEDA (1962) er en japansk regissør, produsent og manusforfatter. Filmen SOM FAR, SÅ SØNN ble nominert til Gullpalmen i 2013.