BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Le Passé
Frankrike/ 2013/ 2 t. 10 min.
SPRÅK:
Fransk
UNDERTEKSTER:
Norsk
MEDVIRKENDE:
Bérénice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa, Pauline Burlet, Elyes Aguis, Jeanne Jestin, Sabrine Ouazani, Babak Karimi, Valeria Cavalli
REGI:
Asghar Farhadi
MANUS:
Asghar Farhadi
FOTO:
Mahmoud Kalari
PRODUSENT:
Alexandre Mallet-Guy
Et nytt kritikerrost drama fra regissøren av NADER OG SIMIN – ET BRUDD

Selv om det i praksis er lenge siden forholdet deres tok slutt, har Marie bedt sin iranske ektemann Ahmad reise til Paris for å være tilstede mens skilsmissen deres sluttføres. Ahmads tilstedeværelse er ikke nødvendig, men for å sette et endelig punktum for ekteskapet setter han seg likevel på flyet fra Teheran. Når han ankommer møter han en moderne familie preget av nye kjærester og barn fra tidligere forhold. Situasjonen blir heller ikke mindre kaotisk av at Marie insisterer på at Ahmad skal bo i huset hennes sammen med hennes nye kjæreste Samir, hans unge sønn og hennes to døtre fra et tidligere forhold. Og når Ahmad på Maries oppfordring forsøker å komme til bunns i hvorfor tenåringsdatteren Lucie er så sint, begynner han å nøste opp hemmeligheter fra en fortid som ingen ønsker å snakke om.

FORTIDEN var en av de mest bejublede filmene under årets filmfestival i Cannes. Asghar Farhadi har laget et intenst og utsøkt konstruert drama om kjærlighet og moral som sender tankene hen til selveste Henrik Ibsen.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Asghar Farhadi

ASGAHR FARHADI er blant de viktigste iranske regissørene i dag. Han har vunnet en rekke prestisjefylte priser for sine filmer, blant annet Sølvbjørnen for beste regissør I Berlin og en Oscar for beste fremmedspråklige film.