BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints

Tales From the Organ Trade

ORIGINALTITTEL:
Tales From the Organ Trade
Canada/ 2013/ 1 t. 22 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
ingen
MEDVIRKENDE:
David Cronenberg (narrator),
REGI:
Ric Esther Bienstock
MANUS:
Ric Esther Bienstock
FOTO:
Kenneth Ng, Frank Vilaca, Michael Ellis
PRODUSENT:
Ric Esther Bienstock, Felix Golubev, Simcha Jacobovici
TEMA:
Medisin
Er det en nyre i lommen din, eller er du bare glad for å se meg?

Organtransplantasjon er redningen for mange dødssyke mennesker. Men hva gjør man hvis det ikke finnes noen som er villig til å donere en nyre? TALES FROM THE ORGAN TRADE er en rystende dokumentar om det internasjonale svartebørsmarkedet for menneskelige organer. Vi møter både velstående, dødssyke mennesker i vesten på jakt etter organer og fattige mennesker i den tredje verden som er villige til å selge deler av sine egne kropper for å få muligheten til å skape et bedre liv for seg selv.

Ric Esther Bienstock presenterer oss for alle sider av denne betente saken. Vi møter en israelsk lege som ikke ser noe galt i å kjøpe menneskelige organer, en canadisk mann som staten regner for å være for gammel for en transplantasjon og en fattig kvinne fra Moldova som har solgt ham nyren sin. Ikke minst møter vi den tyrkiske legen som går under tilnavnet Dr. Frankenstein, og som illustrerer de moralske dilemmaene ved en slik praksis til fulle.

Ric Esther Bienstock

RIC ESTHER BIENSTOCK er en anerkjent kanadisk filmskaper best kjent for sine undersøkende dokumentarer. Filmene hennes er blitt vist på over tredve internasjonale filmfestivaler, samt sendt på tv-kanaler i over femti land.