BIFF 2020
Førpremiere

Thanks for Sharing

ORIGINALTITTEL:
Thanks for Sharing
USA/ 2012/ 1 t. 52 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
ingen
MEDVIRKENDE:
Mark Ruffalo, Tim Robbins, Gwyneth Paltrow, Josh Gad, Joely Richardson , Patrick Fugit, Pink, Carol Kane , Emily Meade, Isiah Whitlock Jr., Michaela Watkins, Poorna Jagannathan, Natalia Volkodaeva, Paul Urcioli , Kenneth Maharaj
REGI:
Stuart Blumberg
MANUS:
Matt Winston, Stuart Blumberg
FOTO:
Yaron Orbach
PRODUSENT:
Miranda de Pencier, David Koplan, Bill Migliore, Edward Norton, Leslie Urdang, Dean Vanech
Det er ikke en hobby, det er en livsstilssykdom

Sexavhengighet er i manges øyne en konstruert diagnose oppfunnet av mennesker som er velsignet med et attraktivt utseende, samtidig som de er rammet av en forbannelse som ødelegger evnen til å kontrollere kjønnsdriftene sine. I dramakomedien THANKS FOR SHARING gir Stuart Blumberg en mer nyansert fremstilling av denne lidelsen, samtidig som han besvarer det åpenbare spørsmålet: Hvordan kan du være sexavhengig når du ikke … har sex?

Gwyneth Paltrow, Tim Robbins, Mark Ruffalo og – overraskende nok – Pink, gjør alle en god jobb med å skildre de mange utfordringene et liv med sexavhengighet medfører. Blumbergs skildring av lidelsen er grunnleggende uglamorøs, samtidig som han begjærlig griper de mange mulighetene til komikk som en løpsk libido åpenbart inviterer til. Dermed har THANKS FOR SHARING endt opp som noe såpass sjeldent som en varm og engasjerende dramakomedie om en lidelse hvis største utfordring er å overbevise omverdenen om at den er reell.

Stuart Blumberg

STUART BLUMBERG (1969), er en amerikansk skuespiller, manusforfatter og regissør. Han har tidligere skrevet manuset til THE GIRL NEXT DOOR (2004) og THE KIDS ARE ALRIGHT (2010). THANKS FOR SHARING (2012) er hans regidebut.