BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Thin Ice

ORIGINALTITTEL:
Thin Ice
New Zealand / Storbritannia/ 2013/ 1 t. 13 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
ingen
MEDVIRKENDE:
Myles Allen, Cliff Atkins, Nancy Bertler
REGI:
Simon Lamb, David Sington
FOTO:
Simon Lamb
PRODUSENT:
David Sington, Simon Lamb
Ice Ice Baby

Parallelt med at polene krymper, vokser tilsynelatende mistilliten og skepsisen til klimaforskere. Simon Lamb er en britisk geolog som i sin frustrasjon over pressen og politikernes motvilje til å se problemet i øynene griper kameraet fatt og legger ut på en verdensomspennende reise. På sin vei møter han vitenskapsmenn som ved å vise til de stadig mer bekymringsverdige klimaendringene som finner sted, sannsynliggjør at disse problemene er menneskeskapte - og dermed er opp til oss å stanse.

THIN ICE er en samproduksjon mellom Oxford University og Victoria University of Wellington, hvis hovedmål ikke er å fortelle hvordan en løser klimakrisen, men å bevise at den både er menneskeskapt og høyst reell. I møte med filmens mange seriøse og bekymrede klimaforskere, retter Lamb fokus mot klimaskepsisen som bekvemmelig nok synes å øke i takt med behovet for handling. Det er en film med et intenst formidlingsbehov - for ikke å si en film hvis ambisjon er noe såpass gammeldags som å inspirere publikum til handling!

Simon Lamb, David Sington

SIMON LAMB har en doktorgrad i geologi fra Cambridge University, og jobber i dag som professor i geofysikk ved Victoria University of Wellington. Han er forfatter av to populærvitenskapelige bøker, og har vært involvert i flere dokumentarproduksjoner for TV.

DAVID SINGTON er en selvlært dokumentarfilmskaper, som er spesielt kjent for sin prisbelønnede BBC-serie «Earth Story» (1998). Han har også laget den belønnede dokumentaren IN THE SHADOW OF THE MOON (2007), og jobber nå med serien «Moon Machines» for Discovery Channel.