BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

Breathe In

ORIGINALTITTEL:
Breathe In
USA/ 2013/ 1 t. 38 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Ingen
MEDVIRKENDE:
Felicity Jones, Guy Pearce, Mackenzie Davis
REGI:
Drake Doremus
MANUS:
Drake Doremus
FOTO:
John Guleserian
En fremmed iblant oss

Den 18 år gamle britiske utvekslingseleven Sophie flytter inn hos en vertskapsfamilie på østkysten av USA. Den tilsynelatende harmoniske familielykken blir utfordret når de plutselig må forholde seg til en utenforstående som observerer hvordan de lever sine liv. Far i huset – en middelaldrende cellist og musikklærer med et gryende selvrealiseringsbehov – fatter raskt interesse for unge Sophie. Han lengter etter ungdommens frihet, og er frustrert over hvordan hans kone forholder seg til hans musikalske ambisjoner. Utvekslingsstudenten ser sitt snitt til å opplyse vertsfaren Keith om hvilken kritisk fase hans karriere befinner seg i. Samtidig forløper heller ikke hennes inntreden i sin vertssøsters skolemiljø uten forviklinger…

BREATHE IN har klare paralleler til Drake Doremus' forrige film, den kritikerroste suksessen LIKE CRAZY. Felicity Jones er tilbake som hoverolleinnhaver, og Doremus benytter igjen improvisert dialog for å skape et naturalistisk spill fullt av nerve og spenning.

Drake Doremus

DRAKE DOREMUS ble for alvor kjent i 2011 med filmen LIKE CRAZY, som var løselig basert på hans eget liv og som vant juryprisen på Sundance Film Festival. BREATHE IN er hans femte spillefilm.