BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Gravity
Storbritannia / USA/ 2013/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Norsk
MEDVIRKENDE:
Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris
REGI:
Alfonso Cuarón
MANUS:
Alfonso Cuarón, Jonas Cuaron, Rodrigo García
FOTO:
Emmanuel Lubezki
PRODUSENT:
Alfonso Cuarón
Bedre enn Kubrick?

45 år etter at Kubrick lagde det ettertiden har erklært å være verdens beste scifi-film, har GRAVITY skapt pustebesvær hos kritikere verden over. Historien dreier seg rundt to astronauter, den aldrende Matt Kowalsky og nybegynneren Dr. Ryan Stone, som finner seg selv i en svært ubehagelig situasjon da rester av en sprengt satellitt slynger dem ut i rommet, med både romferge og oksygenforsyning utenfor rekkevidde.

Som i hans forrige spillefilm, CHILDREN OF MEN, spør regissør Alfonso Cuarón her hvorvidt håp og tro er mulig i tilsynelatende håpløse stunder. Ved hjelp av fantastiske visuelle effekter og en imponerende formålstjenlig bruk av 3D blir publikum tatt med på en overbevisende rundreise i et skremmende virkelighetsnært verdensrom. Sterke skuespillerprestasjoner tilfører også noe sårt og menneskelig til det hele, og resultatet er en suggererende skildring av menneskets kamp for overlevelse i det ukjente. GRAVITY er kort sagt den beste filmen om verdensrommet siden 2001.

Alfonso Cuarón

ALFONSO CUARÓN er en meksikansk filmskaper, som er best kjent for sine filmer Y TU MAMA TAMBIEN (2001), HARRY POTTER OG FANGEN FRA AZKABAN (2004) og CHILDREN OF MEN (2006). For sistnevnte film mottok han tre Oscar-nominasjoner og høstet stor internasjonal anerkjennelse.