BIFF21_logo-nettside-1x-500px.png
Cinema Extraordinaire

Stray Dogs

ORIGINALTITTEL:
Stray Dogs
Frankrike / Taiwan/ 2013/ 2 t. 18 min.
SPRÅK:
Mandarin
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Lee Kang Sheng, Lee Yi Cheng, Lee Yi Chieh, Lu Yi Ching
REGI:
Tsai Ming Liang
MANUS:
Tsai Ming Liang, Tung Chen Yu, Song Peng Fei
FOTO:
Liao Pen Jung, Sung Wen Zhong
PRODUSENT:
Jacques Bidou, Marianne Dumoulin
Postkort fra Taipeis skyggeside

En ung kvinne sitter i en gammel leilighet og børster håret. I bakgrunnen ligger to barn og sover. Etter hvert forsvinner kvinnen, og barna overlates til seg selv. Barnas far arbeider midt i et travelt veikryss i Taipei, hvor han står og holder opp reklameskilt for luksuriøse fritidsboliger. Selv har den lille familien kun råd til å bo i en liten container, og de små slantene faren tjener på jobben går stort sett til alkohol og sigaretter. Slik lever de, uten særlig tilhørighet noe sted, og uten noen tydelig retning.

STRAY DOGS er en mystisk og poetisk film. Den gir et innblikk i denne familiens liv, men følger ikke noe tradisjonelt handlingsforløp. Filmen er satt sammen av et sparsommelig utvalg scener som i utgangspunktet forteller separate historier. Slik blir filmens hovedfokus ikke nødvendigvis historien den forteller, men heller hvordan historien blir fortalt. Lange, dvelende tagninger skaper en atmosfære som er både vond og vakker, og som det skal godt gjøres å ikke la seg fanges inn av.

Tsai Ming Liang

TSAI MING LIANG er en malaysisk-kinesisk filmskaper, født i 1955. Hans første spillefilm het REBELS OF THE NEON GOD (1992), og han har siden regissert filmer som I DON'T WANT TO SLEEP ALONE (2006) og FACE (2009). Han har høstet stor internasjonal anerkjennelse, og har blitt tildelt flere priser på ulike filmfestivaler.