BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Love/Milosc

ORIGINALTITTEL:
Milosc
Polen/ 2013/ 1 t. 31 min.
SPRÅK:
Polsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Leszek Mozdzer, Jacek Olter, Maciej Sikala, Mikolaj Trzaska, Ryszard Tymon Tymanski
REGI:
Filip Dzierzawski
MANUS:
Filip Dzierzawski, Anna Szymczak
Jazz på polska

De som kjenner polsk jazzhistorie, vil utvilsomt dra kjensel på navnet Miłość - direkte oversatt «kjærlighet» - og de som ikke kjenner det vil her få en gylden anledning til å bli kjent med en av dens mest spennende grupper. Miłość hadde sitt tilholdsted i den såkalte Trippelbyen, det urbane området som omfatter byene Gdansk, Gdynia og Sopot, og gav ut en rekke kritikerroste og innflytelsesrike plater mellom 1988 og 2001. Kombinasjonen av de fem svært dyktige og ulike musikerne Tymon Tymanski, Mikolaj Trzaska, Leszek Mozdzer, Jacek Olter og Maciej Sikala, ga gruppen en helt særegen dynamikk.

Filip Dzierzawskis film LOVE/MILOSC forteller historien om denne unike kvintetten, og dokumenterer deres forsøk på en gjenforening i 2009. Tilstedeværelsen av kamerateamet bringer bandmedlemmenes personlige og musikalske motsetninger til overflaten, og vi får også glimt av det såkalte «giftige ekvilibrium», som kjennetegnet gruppens fremste øyeblikk.

Filip Dzierzawski

FILIP DZIERZAWSKI er en polsk musikkentusiast som debuterer som regissør med MIŁOŚĆ (2013) hvor han også er tekstforfatter.