BIFF 2018: 26. september - 4. oktober
Cinema Extraordinaire

In Bloom

ORIGINALTITTEL:
Grdzeli nateli dgeebi
Frankrike / Georgia / Tyskland / 2013 / 1 t. 42 min.
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Lika Babluani, Mariam Bokeria, Zurab Gogaladze
REGI:
Nana Ekvtimishvili, Simon Groß
MANUS:
Nana Ekvtimishvili
FOTO:
Oleg Mutu
Tenåringsliv i det postsovjetiske Georgia

Eka og Natia er fjorten år og bestevenninner, bosatt i Tbilisi. Året er 1992 og etterdønningene fra Sovjetunionens fall merkes tydelig i Georgias hovedstad; den sosiale uroen gir jevnlig utslag av vold i gatene, og landet er i krig med utbrytergruppene fra den etnisk og kulturelt separate regionen Abkhasia. Men livet går likevel sin vante gang for Eka og Natia, som i likhet med fjortenåringer flest er mest opptatt av guttene på skolen og utforskning av hvor grensene i livet går.

IN BLOOM gir oss en sterk skildring av en hovedstad i stor uro, og er løselig basert på regissør og manusforfatter Nana Ekvtimishvili sine egne erfaringer fra ungdomstiden i Tbilisi. Filmen er en del av den nye spennende bølgen av kvalitetsfilm fra Georgia. Den har allerede blitt belønnet med FIPRESCI-prisen og prisen for beste film under årets Hong Kong International Film Festival.

Vist i 2013

Nana Ekvtimishvili, Simon Groß

NANA EKVTIMISHVILI er en georgisk filmskaper som er er utdannet ved University of Film and Television Konrad Wolf i Potsdam. IN BLOOM er hennes første spillefilm.

SIMON GROß har studert filmregi i München, og har tidligere laget spillefilmen FATA MORGANA (2007). IN BLOOM er hans andre film som regissør.