BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Jobs
USA/ 2013/ 2 t. 7 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Norsk
MEDVIRKENDE:
Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Matthew Modine, James Woods, Amanda Crew, Lukas Haas, Lesley Ann Warren, J.K. Simmons, Josh Gad
REGI:
Joshua Michael Stern
MANUS:
Matt Whiteley
FOTO:
Russell Carpenter
PRODUSENT:
Mark Hulme
Høye ambisjoner og høyhalsede gensere

Da han døde i 2011, var Apple-grunnlegger Steve Jobs kjent som en forbrukerteknologisk visjonær, en gründerlegende og et moderne ikon. Han nøt en status som vanligvis er forbeholdt de største stjernene fra filmens og popens verden, og myten om hans geni utgjorde en sentral del av Apples image. I JOBS forteller regissør Joshua Michael Stern den utrolige historien om Jobs og hans liv - et livsverk som har hatt direkte innvirkning på hverdagen til de fleste av oss. Vi følger Apples fenomenale utvikling helt fra den spede begynnelsen og får være med på både oppturene og nedturene.

Mange stusset da Ashton Kutcher ble castet i tittelrollen, men her er han virkelig i slaget og skildrer Jobs som en karismatisk og egenrådig mann som alltid var sin egen verste fiende. Det hører til sjeldenhetene at teknologigründere blir kjendiser, og det finnes knapt noen som har nådd Jobs' nivå av berømmelse, respekt og innflytelse. JOBS er en underholdende historietime og et must for alle Apple-entusiaster.

Joshua Michael Stern

JOSHUA MICHAEL STERN er en amerikansk regissør og manusforfatter. Han har til dags dato regissert NEVERWAS (2005) og SWING VOTE (2008).