BIFF 2020

Publikumsrekord på BIFF i 2013

Bergen internasjonale filmfestival avsluttet onsdag 30. oktober 2013 med publikumsrekord: et totalbesøk på 53 333. Festivalleder Tor Fosse er svært godt fornøyd med årets avvikling.

BIFF avsluttet onsdag 30. oktober med et totalbesøk på 53 333, en økning på omtrent 3000 fra i fjor. I år var det også rekordstort besøk av skoleelever på nærmere 20 000 elever fra videregående og ungdomsskoler i Hordaland.

Festivallederen takker festivalens støttespillere, gjester, prisvinnere, frivillige og publikum for fortsatt støtte og oppslutning rundt festivalen i dens 14. utgave.

- BIFFs eier er Bergen Kino, og betjeningen og administrasjonen ved kinoen har vært uvurderlige støttespillere for gjennomføringen av årets BIFF, uttaler festivalleder Tor Fosse. Samtidig vil Fosse også benytte anledningen til å berømme sine egne medarbeidere som har gjort en fantastisk jobb, langt utover det en kan forvente.

I år, som tidligere år, har vi hatt en rekke nasjonale og internasjonale gjester på besøk. Regissør Deeyah Khan vant pris for Beste norske dokumentarfilm, og mottok stående applaus og overveldende tilbakemeldinger fra skoleelever som fikk se BANAZ – A LOVE STORY som en del av skoleprogrammet. Også den tamilske poeten Salma ble mottatt av publikum med trampeklapp og gledestårer, både på åpningen av Checkpoints-programmet og på skolevisninger.