BIFF 2020

Musikkdokumentarer til Øyakino

 

BIFF presenterer også i år en forsmak til årets musikkprogram under Øya-festivalen. Helga før musikken braker løs på Øyafestivalen inviteres du inn i kinomørket for å møte gamle og nye musikkhelter, alt fra det mørke idolet Nick Cave, via sjokkrockeren Alice Cooper og rockeguden Jimi Hendrix. I tillegg kan du se en reprise fra BIFF 2013, MISTAKEN FOR STRANGERS, om bandet The National.

Hele Øyakino-programmet, som løper fra fredag 1. til søndag 3. august, finnes hos oyafestivalen.no og billetter er i salg hos oslokino.no.

20,000 DAYS ON EARTH (Iain Forsyth, Jane Pollard / Dokumentar / USA)

Nick Cave har lenge vært en av de mest fascinerende og kryptiske kunstnerne innen både musikkens, så vel som filmens verden. Denne innovative dramadokumentaren tar oss med inn i Caves verden, hvor den dokumenterer Caves skapende prosesser mens det hele kombineres med en slags fiksjonsberetning.

JIMI: ALL IS BY MY SIDE (John Ridley / Drama / USA)

Outcasts André Benjamin i rollen som Jimi Hendrix, regissert av den prisbelønte John Ridley (12 YEARS A SLAVE). Filmen omhandler ett år i Hendrix' liv fra 1966 til 1967, og er et portrett av den unge musikeren som skulle bli en rockelegende.

THE PUNK SINGER (Sini Anderson / Dokumentar / USA)

The Punk Singer tar oss med på en fascinerende reise i nåtidsmusikken og viser sider ved den fryktløse vokalisten Kathleen Hanna som aldri tidligere er fortalt. Kathleen Hannas nye band, The Julie Ruin, måtte dessverre avlyse sin opptreden på Øya 2014 av årsaker som belyses i denne dokumentaren.

SUPER DUPER ALICE COOPER(Sam Dunn, Reginald Harkema, Scot McFadyen / Dokumentar / England)

Historien om prestesønnen Vincent Furnier som ble kjent som Alice Cooper, fra starten som vokalist på 60-tallet til hans comeback som glammetalens gudfar på 80-tallet.