BIFF 2020

UNG FILM Extended by HUFF

 

Litt av en tittel på nyskapningen under årets BIFF. For 15 år siden – under den første utgaven av BIFF – opprettet vi et eget program for ungdom. Den gang fikk vi ikke særlig respons fra det yngre bergenske kinopublikummet, så vi nedla ungdomsdelen av festivalprogrammet året etter. Nå innføres dette programmet igjen. Dette er i første rekke filmer om unge, snarere enn for ungdom.

HUFF – Hordaland Ung Filmforening – består av ungdommer som velger de mest seriøse filmene, snarere enn de lett tilgjengelige filmene. Komedier og actionfilmer er det langt mellom – her er filmkunsten i høysetet, slik det var da Bergen filmkubb var størst i verden!

UNG FILM ble forsøksvis igangsatt av Bergen kommunes kulturseksjon, der flinke ungdommer fra de ulike bydelene ble oppfordret til å lage festivalen årlig i september. Det gikk såvidt et par ganger, men kontinuiteten forsvant, og dermed nærmest også festivalen. Parallelt har HUFF blitt etablert og består av de mest seriøse filmelskere. HUFF har nylig arrangert UNG FILM siste helg i august og herved er forklaringen på vår nykommer UNG FILM Extended by HUFF.

beneath_the_harvest_sky.jpg BENEATH THE HARVEST SKY

boys.jpg BOYS

hide_your_smiling_faces.jpg HIDE YOUR SMILING FACES

kings_of_summer.jpg THE KINGS OF SUMMER

nanting_maste_ga_sonder.jpg NÅNTING MÅSTE GÅ SÖNDER

I_can_quit_whenever_i_want.jpg I CAN QUIT WHENEVER I WANT

palo_alto.jpg PALO ALTO

under_the_skin.jpg UNDER THE SKIN

whiplash.jpg WHIPLASH

Våtmarksområder.jpg WETLANDS

beyond_clueless.jpg BEYOND CLUELESS

bjornoya.png BJØRNØYA

internets_own_boy.jpg THE INTERNET'S OWN BOY

newburgh_sting.jpg THE NEWBURGH STING

point_and_shoot.jpg POINT AND SHOOT