BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar

Light fly, fly high

ORIGINALTITTEL:
Light fly, fly high
Norge/ 2013/ 1 t. 20 min.
SPRÅK:
Tamilsk m/eng. tekst
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Thulasi
REGI:
Beathe Hofseth og Susann Østigaard
MANUS:
Beathe Hofseth og Susann Østigaard
FOTO:
Susann Østigaard
PRODUSENT:
Beathe Hofseth, Susann Østigaard og Helle Faber
En rett høyre mot kastesystemet og kvinneundertrykkelse

Thulasi er et av Indias største boksetalenter. Hun er sta, trener knallhardt og er dedikert som få, men som kvinnelig, kasteløs dalit kunne hun ikke ha valgt en mer utfordrende vei i livet. Drømmen om en karriere som proff møter motbør, spesielt utenfor bokseringen, i et samfunn preget av mannsdominans og korrupsjon. Gjennom et program som rekrutterer unge idrettstalenter i India til en karriere innen politiet og jernbaneverket, øyner hun en fremtid som selvstendig kvinne. Men med bare et år igjen til 25-årsdagen, er tiden i ferd med å renne ut.

Mellom Thulasi og proffbokserdrømmen står, ikke minst, sjefen for hennes egen idrettsklubb. Han er en mektig mann, og som betaling for avgjørende anbefalinger og støtte krever han både penger som Thulasi ikke har og tjenester som hun ikke er villig til å tilby. Mens familien anbefaler henne å gifte seg, og dermed godta sin plass nederst på rangstigen, nekter Thulasi å ta til takke med et liv i fangenskap. Hun vil ikke gifte seg - og hun er klar for å slåss for sin frihet.

Beathe Hofseth og Susann Østigaard

Susann Østigaard (Norge, 1976) og Beathe Hofseth (Norge, 1977) har siden 2009 laget prisbelønnede dokumentarer i produksjonsselskapet Fri Film

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: