BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

Calvary - Golgata

ORIGINALTITTEL:
Calvary
Irland / Storbritannia/ 2014/ 1 t. 40 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Norsk
MEDVIRKENDE:
Brendan Gleeson, Kelly Reilly, Chris O'Dowd, Aidan Gillen, Domhnall Gleeson, Dylan Moran, Marie-Josée Croze, Isaach de Bankole, M. Emmet Walsh, David Wilmot, Pat Shortt, Gary Lydon, Killian Scott, Orla O'Rourke, Owen Sharpe, David McSavage, Michaeal Og Lane, Mark O'Halloran, Declan Conlon, Anabel Sweeney
REGI:
John Michael McDonagh
MANUS:
John Michael McDonagh
FOTO:
Larry Smith
PRODUSENT:
Chris Clark, Flora Fernandez-Marengo, James Flynn
Prest i test

Den aldrende Fader James sitter på sin faste plass i skriftestolen da en mannsstemme på den andre siden av veggen nøkternt kunngjør at han har til hensikt å myrde ham. Mordet skal utføres som hevn for at den ukjente mannen som barn gjentatte ganger ble voldtatt av en nå avdød katolsk prest. Den ukjente gir presten én uke til å forsone seg med sin skjebne, og mens vi følger fader James’ siste dager, introduseres vi for et kirkesogn bestående av en høyst eksentrisk forsamling av horebukker, pyromaner og kannibaler.

Politikomedien THE GUARD var en av de mest positive overraskelsene fra filmåret 2011, og nå er regissør John Michael McDonagh og hovedrolleinnehaver Brendan Gleeson tilbake med nok en film fra den forblåste irske landsbygda. Med på laget har de et stjernelag av irske skuespillerfavoritter som Chris O’Dowd, Aidan Gillen og Dylan Moran, som sørger for at humor og drama flettes sømløst i hverandre. Med sin svarte humor og religiøse tematikk er CALVARY nok en underholdende fulltreffer fra det som seiler opp som en av de mest interessante duoene i europeisk film.

John Michael McDonagh

John Michael McDonagh (Storbritannia, 1967) Filmografi: THE GUARD (2011), THE SECOND DEATH (2000)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: