BIFF 2021: 20.-28. oktober

The Case Against 8

ORIGINALTITTEL:
The Case Against 8
USA/ 2014/ 1 t. 52 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Norsk
MEDVIRKENDE:
Ted Olson, David Boies, Christopher D. Dusseault, Jeffrey J. Zarrillo
REGI:
Ben Cotner, Ryan White
MANUS:
Ben Cotner, Ryan White
FOTO:
Joe Anderson
PRODUSENT:
Ben Cotner, Ryan White
Den høyeste rett til kjærlighet

Mot slutten av 2008 fikk de kristenkonservative lobbyistene i California presset gjennom en lov som gjorde det ulovlig for par av samme kjønn å gifte seg. Dette skjedde kun seks måneder etter at ekteskap mellom to menn eller to kvinner ble legalisert i delstaten. I THE CASE AGAINST 8 følger vi to homofile par som ikke vil la sin kjærlighet begrenses av flertallets diktatur eller de konservatives mektige lobbyapparater. Med seg på laget har de to stjerneadvokater - en uventet allianse mellom to advokater fra den liberale og konservative siden i amerikansk politikk, som tidligere kjempet på hver sin side i rettssaken Bush vs. Gore etter valget i 2000.

Vi får være med på den fem år lange utviklingen av deres rettssak fra den spede start til de får sin sak tatt opp i høyesterett. THE CASE AGAINST 8 er en bejublet dokumentar som mottok prisen for beste regi under Sundance Film Festival og publikumsprisen fra South by Southwest i Austin.

Ben Cotner, Ryan White

Ben Cotner (USA) og Ryan White (USA). THE CASE AGAINST 8 er Cotners debut. Whites filmografi: GOOD OL' FREDA (2013), PELADA (2010)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: