BIFF 2021: 20.-28. oktober

The Newburgh Sting

ORIGINALTITTEL:
The Newburgh Sting
USA/ 2014/ 1 t. 20 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Uten
REGI:
David Heilbroner, Kate Davis
MANUS:
David Heilbroner
FOTO:
Kate Davis
PRODUSENT:
David Heilbroner
En avslørt avsløring

En av årets mest oppsiktsvekkende dokumentarer er THE NEWBURGH STING, som handler om FBIs avsløring av en terrorcelle i Bronx i 2009. Fire muslimske menn ble arrestert for å ha planlagt å bombe jødiske mål. Filmen avdekker den utrolige historien om en mistenkelig pakistansk forretningsmann som ble tvunget til å samarbeide med etterforskerne fordi de hadde mye på ham. Han er en av mange tusen informanter FBI benytter seg av på denne måten.

Problemet var bare det at informanten rekrutterte terrorister for at FBI skulle bli fornøyd med ham. Og det gjorde han til gangs, da det viser seg at de arresterte er relativt uskyldige, fattige, småkriminelle afroamerikanere som gradvis blir viklet inn i en terroraksjon som ene og alene er pønsket ut av informanten. Filmskaperne David Heilbroner og Kate Davis får tilgang på opptak fra skjult kamera, og på denne måten kommer vi tett innpå både terroristene og FBI-informanten.

 

Møt filmskaperne Kate Davis og David Heilbroner under visningene 26.09, 27.09 og 28.09.

David Heilbroner, Kate Davis

David Heilbroner (USA, 1957) og Kate Davis (USA, 1960) Filmografi: STONEWALL UPRISING (2010), WAITING FOR ARMAGEDDON (2009), PUCKER UP (2005)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: