BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Bjørnøya
Norge/ 2014/ 1 t. 22 min.
SPRÅK:
Norsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Inge Wegge, Markus Wegge, Håkon Wegge
REGI:
Inge Wegge
MANUS:
Inge Wegge, Edda Grjotheim
FOTO:
Inge Wegge
PRODUSENT:
Anders Graham
Et naturkick du aldri har opplevd maken til!

Inge, Markus og Håkon er tre brødre som drømmer om å dra til Bjørnøya for å surfe. Sysselmannen på Svalbard er skeptisk og mener at faren for at liv fort kan gå tapt er for stor. Etter år med overveielser får de til sist være med postbåten, som setter dem av på denne forblåste utposten av det norske kongeriket. Men den perfekte surfebølgen lar vente på seg, og i mellomtiden utforsker de mulighetene for å bedrive annen form for ekstremsport. Landskapet blir deres lekegrind, og paragliding og snøbrettkjøring fyller dagene. Og til slutt kommer bølgene de har ventet på!

Med små kameraer festet til kroppen skaper brødrene en autentisk og intim opplevelse av deres eventyr i lufta, på vannet og ned langs fjellsidene. Mot slutten av reisen opplever yngstebror Håkon sitt livs mareritt, som blir inngående dokumentert mens han snakker til kamera og prøver å holde roen. Som tilskuer forstår man umiddelbart hva de tre har vært ute etter hele veien – å leve i ett med elementene, i en tilstand hvor tiden nærmest opphører. Aldri har vi sett en film formidle andrenalinkick på denne måten – BJØRNØYA vil gjøre rent bord og vinne mange priser på festivaler verden over!


Møt brødrene Wegge under visningene 24.09 og 27. 09.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Inge Wegge

Inge Wegge (Norge, 1986) og Edda Grjotheim (Norge, 1982) BJØRNØYA er deres debut som regissørduo. Wegge har tidligere regissert NORDFOR SOLA (2012)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: