BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints

Makt og avmakt

ORIGINALTITTEL:
Poder e impotencia, una tragedia en 3 actos
Frankrike / Paraguay/ 2014/ 1 t. 40 min.
SPRÅK:
Spansk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Fernando Lugo, Sixto Pereira, Miguel Ángel López
REGI:
Anna Recalde Miranda
MANUS:
Anna Recalde Miranda
FOTO:
Anna Recalde Miranda
PRODUSENT:
Nicola Grignani, Anna Recalde Miranda
Presidenten mot makten

At venstrepolitikeren og «de fattiges biskop» Fernando Lugo vant presidentvalget i Paraguay i 2008 var en historisk hendelse. Aldri før hadde det konservative styret gått med på å overgi presidentmakten til et folkevalgt medlem av opposisjonen. Det skulle imidlertid bli langt vanskeligere å sette løftene om bedre kår for de fattige og tiltak mot et korrupt økonomisk system ut i live, enn hva Lugo og hans partifeller hadde sett for seg.

MAKT OG AVMAKT er et shakespearsk drama om makt. Prologen gir et kort historisk tilbakeblikk på den politiske situasjonen: Paraguay er et land preget av 61 år med skinndemokrati og diktatur, utbredt fattigdom og korrupsjon. I de tre etterfølgende aktene blir vi tatt med inn i det paraguayanske maktapparatets korridorer, og dette settes opp mot bilder fra gatelivet, demonstrasjoner og avisoppslag. Gjennom Lugos presidentperiode på fire år, ser vi hvordan han sakte brytes ned av den mektige opposisjonen, medienes partiskhet, tiltakende urolighet i befolkningen og den revolusjonære gruppa EPP.

 

Møt filmskaperen Anna Recalde Miranda under alle visningene.

Anna Recalde Miranda

Anna Recalde Miranda (Italia/Paraguay) Filmografi: LA TIERRA SIN MAL (2009), HISTORIAS DE GUATEMALA (2009), LONCO/CHUPASESOS (2005)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: