BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

The Canal

ORIGINALTITTEL:
The Canal
Irland / Storbritannia/ 2014/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Uten
MEDVIRKENDE:
Rupert Evans, Antonia Campbell-Hughes, Hannah Hoekstra, Steve Oram
REGI:
Ivan Kavanagh
MANUS:
Ivan Kavanagh
FOTO:
Piers McGrail
PRODUSENT:
AnneMarie Naughton
TEMA:
Midnatt
The ghosts made me do it!

En dag finner filmarkivaren David ved en tilfeldighet en gammel filmrull. Filmrullen er en filmavis som viser at huset hvor han bor sammen med sin kone Alice og deres unge sønn var åsted for en serie groteske mord i 1902. Samtidig går han med mistanker om at Alice er utro. Mens sjalusien langsomt fester sitt grep om ham, begynner han å ane at noe i huset ønsker å gjenta de grusomme handlingene - men denne gangen med David som gjerningsmann. Og når liket av Alice blir funnet på samme sted som et av likene fra 1902, er det store spørsmålet hvem - eller hva - som står bak.

Med sine lange, mørke skygger og originale vri på «found footage»-fenomenet, er THE CANAL en stemningsfull og ulidelig spennende grøsser, som kombinerer det beste fra amerikansk, britisk og japansk skrekkfilm med elementer fra den dypt forstyrrende «Slender Man»-myten. De som liker å bli skremt bør med andre ord kjenne sin besøkelsestid, for stort skumlere enn dette får du det neppe på kino i år.

Ivan Kavanagh

Ivan Kavanagh (Irland) Filmer i utvalg: THE FADING LIGHT (2009), OUR WONDERFUL HOME (2008), TIN CAN MAN (2007), THE SOLUTION (2007)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: