BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
The Drop
USA/ 2014/ 1 t. 46 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Norsk
MEDVIRKENDE:
Tom Hardy, Noomi Rapace, James Gandolfini, James Frecheville, Matthias Schoenaerts, John Ortiz, Elizabeth Rodriguez, Michael Aronov, Erin Darke, Jeremy Bobb, Michael Esper, Tobias Segal, Morgan Spector
REGI:
Michael R. Roskam
MANUS:
Blair Breard, Dennis Lehane, Dylan Clark, Mike Larocca, Peter Chernin, Produced by
FOTO:
Nicolas Karakatsanis
PRODUSENT:
Peter Chernin, Dylan Clark, Mike Larocca
En nervepirrende film fra hvitvaskingens skitne verden

Bob Saginowski arbeider som bartender i Brooklyn, men det er bare halve sannheten. Baren Cousin Marv’s er nemlig en såkalt «drop bar» – et sted hvor byens kriminelle leverer penger de har ervervet på lyssky vis. Når baren en dag blir ranet for både den lovlige og den ulovlige kassabeholdningen, trekkes Bob og hans sjef Marv inn i en verden de begge trodde de hadde forlatt for godt. Og begge får de erfare at det er umulig å holde sine hender rene når man vasker skitne penger.

Med THE DROP beviser Tom Hardy nok en gang at han besitter den sjeldne kombinasjonen av filmstjernekarisma og karakterskuespiller-ferdigheter. Sammen med Noomi Rapace overbeviser han med både spill og New York-aksent, og det samme gjør James Gandolfini i sin siste filmrolle. Det ligger unektelig en vemodig ironi i at den folkekjære og kritikerroste skuespillerens siste rollefigur nettopp skulle være en pensjonert gangster som presses til å gjøre en siste jobb. Men i Michaël Roskams stødige regi demonstrerer han for siste gang hvilken naturkraft av en skuespiller han var.

Michael R. Roskam

Michaël R. Roskam (Belgia, 1972) Filmografi: BULLHEAD (2011), THE ONE THING TO DO (2005)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: