BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Is the Man Who Is Tall Happy?

ORIGINALTITTEL:
Is the Man Who Is Tall Happy?
Frankrike/ 2013/ 1 t. 28 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Noam Chomsky, Michel Gondry
REGI:
Michel Gondry
MANUS:
Michel Gondry
PRODUSENT:
Raffi Adlan, Georges Bermann, Julie Fong, Michel Gondry
Michel Gondry animerer Noam Chomsky

Den amerikanske filosofen, lingvisten og venstrepolitiske aktivisten Noam Chomsky er en av vår tids ledende - og mest produktive - intellektuelle. 85 år gamle Chomsky er en naturkraft som skriver og foredrar om et bredt spekter av emner med en energi som forbløffer hans internasjonale publikum og bekymrer CIA. IS THE MAN WHO IS TALL HAPPY? er en halvannen time lang samtale mellom Chomsky og regissør Michel Gondry, hvor Chomsky legger ut om alt fra historie og utdanning til lingvistikk og vitenskapsfilosofi.

Michel Gondry er kjent som en vimsete og evig uforutsigbar filmskaper, og i så måte var det på ingen måte gitt at han ville være noen god match for den sylskarpe og strukturerte Chomsky. IS THE MAN WHO IS TALL HAPPY? viser imidlertid at Gondry er ypperlig egnet til å formidle Chomskys ofte komplekse tanker til et bredt publikum. Fortalt med en kombinasjon av videoopptak og enkle, men oppfinnsomme animasjonsteknikker, er dette et underholdende og lettfattelig møte med en mann de fleste kjenner navnet på, men hvis bidrag til kulturen og vitenskapen er ukjent for mange.

Michel Gondry

Michel Gondry (Frankrike, 1963) Filmer i utvalg: THE WE AND THE I (2012), THE GREEN HORNET (2011), BE KIND REWIND (2008), EVIG SOLSKINN I ET PLETTFRITT SINN (2004)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: