BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere

What We Do in the Shadows

ORIGINALTITTEL:
What We Do in the Shadows
New Zealand/ 2014/ 1 t. 26 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Uten
MEDVIRKENDE:
Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonathan Brough
REGI:
Jemaine Clement, Taika Waititi
FOTO:
Richard Bluck, D.J. Stipsen
TEMA:
Midnatt
Sollyset tar livet av dem, rampelyset gjør dem bare sterkere

I det nye årtusenet har både film- og tv-bransjen produsert vampyrhistorier med en iherdighet og et volum som burde tilsi at alle variasjoner over dette i utgangspunktet relativt snevre temaet etter hvert er gjort. Men dengang ei: WHAT WE DO IN THE SHADOWS viser at det er mye humor å hente i vampyrsjangerens mange og innviklede regler, ikke minst dersom man går i dybden på de newzealandske mytene.

Filmen er lagt opp som en mellomting av en realityserie og en episode av «Cribs», og tar oss med inn i et vampyrkollektiv i New Zealands hovedstad Wellington. Her møter vi Viago, Vlad, Petyr og Deacon som alle bærer preg av den historiske epoken da de ble bitt av vampyrbasillen. Ved siden av alle de komplekse og omstendelige utfordringene som følger med et liv som vampyr, innebærer dette at de fire har nok av samlivsproblemer å befatte seg med. Med «Flight of the Conchords»-skaper Jermaine Clement i en av hovedrollene, er WHAT WE DO IN THE SHADOWS en av de aller morsomste vampyrfilmene som noensinne er laget.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Jemaine Clement, Taika Waititi

Jemaine Clement (New Zealand, 1974) WHAT WE DO IN THE SHADOWS er hans debut som spillefilmregissør. Taika Waititi (New Zealand, 1975) BOY (2010), EAGLE VS SHARK (2007)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: