BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

Holiday

ORIGINALTITTEL:
Feriado
Ecuador/ 2014/ 1 t. 22 min.
SPRÅK:
Spansk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Juan Manuel Arregui, Diego Andres Paredes, Manuela Merchan, Canela Samaniego, Irwin Ortiz, Francis Perez Uscococivh, Cristina Morrison, Peky Andino
REGI:
Diego Araujo
MANUS:
Diego Araujo
FOTO:
Magela Crosignani
PRODUSENT:
Hanne-Lovise Skartveit
Kjærlighet, finanskrise og ecuadoriansk black metal

HOLIDAY er lagt til 1999, og åpner med at 16 år gamle Juampi ankommer sin onkels landsted i Andesfjellene. På tross av at Ecuadors nært forestående bankkrise truer med å ruinere dem, gjør familien sitt beste for å gjennomføre sin tradisjonsrike karnevalsfeiring. Under feiringen avslører Juampi to unge menn som er i ferd med å stjele felger fra gjestenes biler, og festdeltakerne er ikke sene om å sette sammen et jaktlag som raskt tar igjen den ene gjerningsmannen og slår ham halvt ihjel. Frastøtt av slektningenes blodtørstighet hjelper Juampi den andre tyven med å flykte, og denne gesten skal vise seg å bli starten på et vennskap som snart utvikler seg til noe mer.

Ecuadoriansk homofilm med black metal-innslag er ikke hverdagskost, men under den eksotiske overflaten er HOLIDAY en coming of age-fortelling av den gode gamle sorten. Og med sine dype, luftige bilder av fjellandskap og bygninger som henger i luften, er den også en kjærlighetshistorie av klassisk støpning.

 

Møt produsent Hanne Lovise Skartveit under visningen 25.09, 29.09 og 30.09!

Diego Araujo

Diego Araujo (Ecuador, 1975) HOLIDAY er Araujos debut som spillefilmregissør

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: