BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Fight Church

ORIGINALTITTEL:
Fight Church
USA/ 2014/ 1 t. 23 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Uten
MEDVIRKENDE:
Paul Burress, John Renken, Nahshon Nicks, Preston Hocker
REGI:
Daniel Junge, Bryan Storkel
MANUS:
Daniel Junge, Bryan Storkel
FOTO:
Daniel Junge, Bryan Storkel, J.R. Kraus, David Lamb, Davis Coombe, Aaron Kopp
PRODUSENT:
Eben Kostbar, Joseph McKelheer
Du skal banke din neste som deg selv

Kristendommen forteller oss at vi ikke skal slå ihjel og at vi skal elske våre fiender. På tross av dette har det i USA vokst frem flere kristne miljøer som utøver den aggressive kampsporten MMA (Mixed Martial Arts). Utøverne jobber som pastorer og har blant annet opprettet såkalte «fight clubs» i sine menigheter, uten at de nødvendigvis ser noen konflikt i dette. Ifølge de slagferdige pastorene finnes det flere eksempler på kamp og voldelig adferd i Bibelen som legitimerer deres aktiviteter. Andre krefter fra utenforstående kirkesamfunn deler dog ikke dette synspunktet, og mener kampsporten står i direkte strid med den kristne moralkodeks.

FIGHT CHURCH er en fascinerende dokumentar som gir oss et unikt innblikk i disse særegne kristne miljøene. Vi møter flere av MMA-pastorene som åpenhjertig deler sin historie, og forteller om sitt forhold til Gud og kampsport. Filmen avstår fra å moralisere, og lar det være opp til den enkelte publikummer å bedømme hvorvidt det er mulig å elske ens neste som en selv samtidig som man slår ham til blods.

 

Møt filmskaper Bryan Storkel under visningene 28.09 og 29.09.

Daniel Junge, Bryan Storkel

Daniel Junge (USA) og Bryan Storkel (USA) Junge filmer i utvalg: BEYOND THE BRICK (2014), THEY KILLED SISTER DOROTHY (2008) Storkel filmografi: HOLY ROLLERS: THE TRUE STORY OF CARD COUNTING CHRISTIANS (2011)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: