BIFF 2021: 20.-28. oktober

The Galapagos Affair: Satan Came to Eden

ORIGINALTITTEL:
The Galapagos Affair: Satan Came to Eden
USA/ 2013/ 2 t.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Uten
MEDVIRKENDE:
Cate Blanchett, Diane Kruger, Connie Nielsen, Sebastian Koch, Thomas Kretschmann, Gustaf Skarsgård, Josh Radnor
REGI:
Dan Geller, Dayna Goldfine
MANUS:
Dayna Goldfine, Dan Geller, Celeste Schaefer Snyder
FOTO:
Dan Geller
PRODUSENT:
Dan Geller, Dayna Goldfine, Celeste Schaefer Snyder
Trøbbel i paradis

Galapagos-øyene er mest kjent i sammenheng med Darwins evolusjonsteori, men visste du at de også var åsted for et vaskeekte kriminalmysterium? I 1929 bosatte Dr. Friedrich Ritter seg på den ubebodde øya Floreana sammen med sin pasient og elskerinne Dore Strauch. De ønsket å trekke seg tilbake fra det moderne bylivet. Etterhvert som internasjonale medier rapporterte om deres liv på øya, ble flere fristet til å emigrere dit. Først ankom familien Wittmer som ønsket å leve et liv i pakt med naturen. Like etter dukket også en merkverdig fransk baronesse og hennes to elskere opp, med planer om å tjene penger på øyas ressurser. Det var åpenbart at naboskapet ville bli problematisk, men ingen kunne forutse riktig hvor ille det skulle gå.

THE GALAPAGOS AFFAIR forteller historien om de mystiske hendelsene på Floreana på 1930-tallet, hvor også nordmenn er involvert. Filmen kombinerer dagboknotater og nyoppdagede filmopptak med intervjuer med hovedpersonenes etterkommere og øvrige øyboere. Gjør deg klar for et Hitchcock-mysterium fra virkeligheten!

 

Møt filmskaperne Dan Geller, Danya Goldfine og medvirkende under alle visningene.

Dan Geller, Dayna Goldfine

Daniel Geller (USA) og Dayna Goldfine (USA) Filmer i utvalg: SOMETHING VENTURED (2011), BALLETS RUSSES (2005), NOW AND THEN: FROM FROSH TO SENIORS (1999), KIDS OF SURVIVAL (1996)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: