BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Art and Craft

ORIGINALTITTEL:
Art and Craft
USA/ 2014/ 1 t. 29 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Mark Landis, Matthew Leininger
REGI:
Jennifer Grausman, Sam Cullman
FOTO:
Sam Cullman
PRODUSENT:
Sam Cullman, Jennifer Grausman
TEMA:
Expanded
… med blanke ark og fargestifter tel

Moren til Mark Landis sa alltid at hvis man var god til noe, så skulle man gjøre det, uansett hva. Dette tok Landis til seg, og trosset x antall psykiske diagnoser. Resultatet er at en rekke av hans bilder er blitt utstilt på anerkjente museer rundt om i USA. Foruten et portrett av sin avdøde mor, har han ikke et eneste kunstverk å vise til med sin egen signatur, men flere Picasso-verk utført av den godeste Landis.

I denne artige og lunefulle dokumentaren følger vi den noe utspekulerte forfalskeren gjennom hans daglige prøvelser i møte med sosialarbeidere, uvitende museumskuratorer og en noe besatt herremann hvis liv er blitt snudd på hodet i hans streben etter å få stoppet Landis' virke. Musikken og stemningen i ART AND CRAFT sender tankene hen til Terry Zwigoff og hans portrett av Robert Crumb. Filmen gir oss et presist og uglamorøst innblikk i livene til de som ikke helt passer inn og opererer litt på siden av det strukturerte samfunnet. For hvem trenger vel dyr maling og vakre damer når en kan kjøpe tegneblyanter på Hobby Lobby og bruke printeren på biblioteket?

SE FILMEN PÅ BIFF+

Jennifer Grausman, Sam Cullman

Sam Cullman (USA, 1977) og Jennifer Grausman (USA) Cullman filmografi: BEYOND THE SPIN (2003), IF A TREE FALLS: A STORY OF THE EARTH LIBERATION FRONT (2011) Grausman filmografi: PRESSURE COOKER (2008)