BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Watermark

ORIGINALTITTEL:
Watermark
Canada/ 2013/ 1 t. 32 min.
SPRÅK:
mandarin, bengali, hindi, spansk, engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
REGI:
Jennifer Baichwal, Edward Burtynsky
MANUS:
Jennifer Baichwal
FOTO:
Nicholas de Pencier
PRODUSENT:
Nicholas de Pencier, Daniel Iron
Vannets vidunderlige verden

Vann er et av hovedpremissene for alt liv på jorden. Hvordan har vannet formet oss som mennesker? Og hvordan har det postindustrielle verdenssamfunnet formet vannet? Hver dag anvender vi vann i et utall sammenhenger, men vi reflekterer sjelden over hvor vannet kommer fra eller hvor skjør vår tilgang på vann egentlig er. Faktisk kan mennesker i Vesten knapt forestille seg hvordan det er å leve i en verden hvor tilgangen på rent vann ikke er en selvfølgelighet. WATERMARK fletter sammen ulike historier fra verden rundt om hvordan vi drikker, bevarer, tilber, leker og sløser med denne utrolige naturressursen.

De majestetiske og krystallklare bildene lar oss føle på hvordan vi mennesker er totalt avhengige av det våte element. Fra luften får vi se hvordan enorme oppdrettsanlegg for skalldyr utenfor Asia forsyner oss med mat, og hvordan 30 millioner mennesker tar et hellig bad i elven Ganges samtidig. Med sitt poetiske og visuelt overveldende uttrykk evner WATERMARK både å underholde, opplyse og mane til ettertanke.

Jennifer Baichwal, Edward Burtynsky

Jennifer Baichwal (Canada) og Edward Burtynsky (Canada)
Filmografi Baichwal: PAYBACK (2012), ACT OF GOD (2009), MANUFACTURED LANDSCAPES (2006). WATERMARK er Burtynskys regidebut

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: