BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints - Konkurranse

ThuleTuvalu

ORIGINALTITTEL:
ThuleTuvalu
Grønland / Sveits / Tuvalu/ 2014/ 1 t. 36 min.
SPRÅK:
inuit, tuvalsk og engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Rasmus Avike, Lars Jeremiassen, Patrick Malaki
REGI:
Matthias von Gunten
MANUS:
Matthias von Gunten
FOTO:
Pierre Mennel
PRODUSENT:
Valentin Greutert, Simon Hesse
Der klimaendringene snur om på tilværelsen

I Thule - Qaanaaq på grønlandsk - lever innbyggerne i en hårfin balanse med naturen. Det lille samfunnet er bygd på jakttradisjoner i relasjon til isen og havet. Hver høst venter de spent på at isen skal bre seg over fjorden. Da står hundesledene klare for å nå fram til jaktområdene. De siste årene har de imidlertid ventet lenger og lenger på isen. På andre siden av jorda merkes også klimaendringene. Koralløya Tuvalu er i ferd med å forsvinne etter hvert som havet stiger. Bølgene graver seg innover strendene. Flere av innbyggerene spør seg om det er mulig å bli værende.

THULETUVALU tar oss med til to ytterkanter av verden. Begge er knyttet sammen av en felles skjebne. Livsgrunnlaget står i fare og innbyggerne går en usikker fremtid i møte.

 

Møt filmskaper Matthias von Gunten under alle visningene på BIFF!

 

Arrangement:

Onsdag 1. oktober, kl. 14.00 i MB1, Bergen kino Bjerknessenterets klimaforskningsdag - inkludert i billetten til THULETUVALU kl. 12.15

Matthias von Gunten

Matthias von Gunten (Sveits, 1953) Filmer i utvalg: MAX FRISCH, CITOYEN (2007), COINCIDENCE IN PARADISE (1999), JOURNEYS INTO THE INTERIOR (1988)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: