BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

The Third Side of the River

ORIGINALTITTEL:
La tercera orilla
Argentina/ 2014/ 1 t. 32 min.
SPRÅK:
Spansk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Alian Devetac, Daniel Veronese, Gabriela Ferrero, Irina Wetzel, Tomás Omacini
REGI:
Celina Murga
MANUS:
Gabriel Medina, Celina Murga
FOTO:
Diego Poleri
PRODUSENT:
Celina Murga, Juan Villegas
Bigami til besvær

I den lille argentinske byen Entre Ríos bor en familie som fra utsiden ser ut som lever et lykkelig liv med en harmonisk søskenflokk og et ektepar som elsker hverandre. Gjennom eldstesønnen Nicolas' øyne gir dette stillferdige, men intense dramaet oss imidlertid et innblikk i det ukonvensjonelle og problematiske som gjemmer seg bak fasaden. Hans far Jorge lever nemlig et dobbeltliv, både profesjonelt og privat, med den ene foten plantet i Nicolas' hjem og den andre hos sin offisielle kone og sønn i en annen del av byen.

Til tross for at han jevnlig tilgodeser sin «uoffisielle» familie med pengekonvolutter og visitter, er den dårlige økonomien en konstant bekymring for Nicolas' familie. Faren tar heller ingen notis av at han glemmer datterens 15-årsdag, som er en av de viktigste milepælene i søramerikanske jenters liv. Ettersom vår fåmælte protagonist er på vei inn i de voksnes rekker, forsøker Jorge å overtale ham til å følge i hans fotspor som lege og bonde. Men etterhvert som faren oppfører seg stadig mer uansvarlig og umoralsk, vokser Nicolas' avsky for ham - og det samme gjør spenningen dem imellom.

 

Celina Murga

Celina Murga (Argentina, 1973) Filmer i utvalg: NORMAL SCHOOL (2012), A WEEK ALONE (2008), ANA AND THE OTHERS (2003), HAPPY AFTERNOON (2002)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: