BIFF 2021: 20.-28. oktober

The Internet's Own Boy

ORIGINALTITTEL:
The Internet's Own Boy
USA/ 2014/ 1 t. 45 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Uten
MEDVIRKENDE:
Aaron Swartz, Tim Berners-Lee, Cory Doctorow, Peter Eckersley
REGI:
Brian Knappenberger
MANUS:
Brian Knappenberger
FOTO:
Lincoln Else, Brian Knappenberger, Scott Sinkler
PRODUSENT:
Brian Knappenberger
TEMA:
UngFilm
Nerdeikonet versus Amerika

Reddit, RSS og Creative Commons er alle eksempler på hva Internett har gjort for tilgjengelighet og åpenhet, og vidunderbarnet Aaron Swartz var involvert i tilblivelsen av dem alle. Tolv år gammel satt han på gutterommet og kodet fram en slags proto-Wikipedia. 14 år senere tok han sitt eget liv etter å være tiltalt for dataforbrytelser med en strafferamme på 35 år. Aaron Swartz hadde langt bedre innsikt i det verdensomspennende kommunikasjonsnettverket enn menneskene som skapte lovene som regulerer bruken av det, og for ham var grunntanken alltid å gjøre informasjon offentlig. FBI fattet først interesse for Swartz da han lastet ned enorme mengder offentlige lovdokumenter, og siden ble han tiltalt for datakriminalitet da han kopierte millioner av dokumenter fra den akademiske databasen JSTOR.

Gjennom intervjuer med familie, venner og samarbeidspartnere, samt arkivmateriale fra intervjuer med Swartz selv, får vi servert historien om mannen som ble kalt «the Internet's own boy». Det er en historie som er like tankevekkende som den er tragisk, og som stiller viktige spørsmål om offentlighet og eierskap på Internett.

Brian Knappenberger

Brian Kappenberger (USA) Filmer i utvalg: WE ARE LEGION (2012), LIFE AFTER WAR (2003), ASCENT: THE STORY OF HUGH HERR (2002), INTO THE BODY (2001)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: