BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

Land of Promise

ORIGINALTITTEL:
Land van Aankomst
Nederland/ 2013/ 1 t. 47 min.
SPRÅK:
Engelsk / Fransk/ Tysk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
René Mendel, Sara Hoehner
REGI:
René Roelofs, Paul Scheffer
MANUS:
Paul Scheffer
FOTO:
Arkivmateriale
PRODUSENT:
Interakt
TEMA:
Europa
Hvilken innvirkning har innvandring hatt på europeiske samfunn de siste 60 årene?

Når nye landsmenn flytter inn i nabolaget, må både de opprinnelige og nykommerne godta at verden, slik de kjenner den, er i endring. En del prøving og feiling finner som regel sted i begge leirene. LAND OF PROMISE guider oss gjennom immigrasjonens fire faser: ankomst, ghettofisering, konflikt og tilpassing. Ved hjelp av et unikt arkivmateriale fra Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Sverige, Nederland og Belgia, fortelles historien om innvandring i Europa fra 1950-tallet og fram til i dag. Filmen er satt sammen av ekstraordinære, og tidvis provokative klipp, fra filmaviser, talkshows, radioprogram, dokumentarer og fiksjonsfilm.

Til tross for at historien om innvandring i Europa ofte er en ubehagelig fortelling, er ikke filmskaperne Paul Scheffer og René Roelofs ute etter å fordele skyld. De forsøker å forstå historien både fra innvandrernes synsvinkel og fra perspektivet til samfunnene som har tatt imot dem. Spørsmålet de leter etter svar på er: Hvordan kan vi leve sammen til tross for våre forskjeller?

René Roelofs, Paul Scheffer

Paul Scheffer (Nederland, 1954) og René Roelofs (Nederland)
Roelofs' filmografi: GATEKEEPERS (2009), THE SCHOOL ATTENDANCE OFFICER (2008), JOURNEY THROUGH THE VOID: SYDNEY- PERTH (2002), SONS OF SURINAM (2002). LAND OF PROMISE er Scheffers første langfilm

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: