BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Sacro Gra

ORIGINALTITTEL:
Sacro Gra
Italia/ 2013/ 1 t. 33 min.
SPRÅK:
Italiensk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Carole Solive, Jacopo Quadri, Stefano Grosso, Giuseppe D'amato, Riccardo Spagnol
REGI:
Gianfranco Rosi
MANUS:
Gianfranco Rosi
FOTO:
Gianfranco Rosi
PRODUSENT:
Marco Visalberghi
TEMA:
Europa
Ikke alle veier fører til Rom

Den 70 km lange motorveien Grande Raccordo Anulare slynger seg rundt Roma, og kalles «Romas Saturn-ring». Langs den seks felt brede motorveiens baner, i den evige susen fra travle bilister, møter vi en rekke underfundige mennesker. En ålefisker lærer sin ukrainske kjæreste å spise melon. En botanist har viet livet sitt til å overvinne en parasittisk bille som ødelegger palmetrærne langs ringveien. En selvutnevnt prins røyker sigar mens han gjør gymnastikkøvelser på taket av kitsch-slottet sitt, som han leier ut til filmskapere, fotografer og overnattingsgjester. En ambulansesjåfør haster fra det ene uhellet til det andre, mens en flokk prostituerte transvestitter holder fest langs veibanen, og en forhenværende aristokrat og hans datter betrakter motorveien fra sin lille leilighet.

SACRO GRA byr på et unikt innblikk i hverdagen til menneskene som tilbringer livene sine på steder som for de fleste ikke er destinasjoner, men passeringspunkter. Sammen danner historiene en impresjonistisk mosaikk av skjebnene langs den trafikkerte veien.

Gianfranco Rosi

Gianfranco Rosi (Italia, 1964) Filmografi: EL SICARIO ROOM 164 (2010), BELOW SEA LEVEL (2008), AFTERWORDS (2001), BOATMAN (1993)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: