BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Urbanized

ORIGINALTITTEL:
Urbanized
Storbritannia / USA/ 2011/ 1 t. 25 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Rem Koolhaas, Oscar Niemeyer, Jan Gehl
REGI:
Gary Hustwit
FOTO:
Luke Geissbuhler
PRODUSENT:
Gary Hustwit
Er overbefolkning problemet eller løsningen?

Det har aldri vært flere mennesker på planeten enn det er akkurat nå, og aldri har flere mennesker bodd i byer. Tilstrømningene til byene bare øker og øker, og prognosene tilsier at 75 % av jordens befolkning vil bo i urbane strøk innen 2050. Det sier seg selv at det er betydelige utfordringer knyttet til en slik eksplosiv vekst, og i denne dokumentaren ser filmskaper Gary Hustwit - som tidligere har laget BIFF-favoritter som HELVETICA (2007) og OBJECTIFIED (2009) - nærmere på problemene og mulighetene dette gir opphav til.

URBANIZED er en film om det komplekse og kaotiske samspillet mellom byplanleggere, arkitekter, boligutviklere, politikere og innbyggere som former moderne storbyer. Hustwit presenterer en rekke utradisjonelle og nyskapende strategier fra metropoler over hele verden, som alle har det til felles at de er svært bevisst på innbyggernes avgjørende rolle i by-organismens utvikling. Resultatet er en underholdende og tankevekkende film om en av vår tids største utfordringer.

 

Bike-in-kino søndag 28. september kl. 17.00 i Røkeriet på USF i forbindelse med Klimafestivalen! Les mer om Klimafestivalen

Gary Hustwit

Gary Hustwit (Storbritannia/USA) Filmer i utvalg: OBJECTIFIED (2009), HELVETICA (2007)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: