BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire

The Mystery of Happiness

ORIGINALTITTEL:
El misterio de la felicidad
Argentina / Brasil/ 2014/ 1 t. 32 min.
SPRÅK:
Spansk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Fabián Arenillas, Alejandro Awada, Sergio Boris
REGI:
Daniel Burman
MANUS:
Daniel Burman, Sergio Dubcovsky
FOTO:
Daniel Sebastián Ortega
PRODUSENT:
Walkiria Barbosa, Daniel Burman
Når man minst venter det

Eugenio og Santiago har vært forretningspartnere gjennom hele sitt voksne liv, og det intime samarbeidet har gitt opphav til en nærmest telepatisk kommunikasjon og et forhold som er langt sterkere enn bare vennskap. De to er uadskillelige, og såpass samkjørte at de nærmest er å anse som hverandres speilbilde. Men så en dag forsvinner Eugenio sporløst. Santiago legger umiddelbart merke til sin partners fravær, men det er ikke før hans fortvilte kone Laura forsikrer ham om at Eugenio virkelig er borte at han tar det hele innover seg. Sammen legger Santiago og Laura ut på jakt etter sin forsvunne partner og ektemann, men det tar ikke lang tid før de innser at de er mer interessert i å tilbringe tid med hverandre enn å finne Eugenio.

THE MYSTERY OF HAPPINESS er et elegant argentisk drama med et snev av Woody Allen-aktig sensibilitet fra hans velmaktsdager på 80- og 90-tallet. Det er en historie om hvordan drømmer og lengsler kan tilsidesette de mest oppriktige løfter og de sterkeste av lojalitetsbånd.

Daniel Burman

Daniel Burman (Argentina, 1973) Filmer i utvalg: LA SUERTE EN TUS MANOS (2012), BROTHER AND SISTER (2010), EMPTY NEST (2008)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: