BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Beautiful Noise

ORIGINALTITTEL:
Beautiful Noise
USA/ 2014/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
Engelsk
UNDERTEKSTER:
Uten
MEDVIRKENDE:
Kevin Shields, Jim Reid, Robin Guthrie, Bobby Gillespie, Douglas Hart
REGI:
Eric Green
MANUS:
Eric Green
FOTO:
Eric Green, Sarah Ogletree, Chris Otwell
PRODUSENT:
Sarah Ogletree
TEMA:
Musikk
Med blikket mot skoene

BEAUTIFUL NOISE har som mål å utforske støyguitar - musikksjangeren som mot slutten av 80-tallet tuslet inn i rampelyset med sin unike kombinasjon av støyende «wall of sound»-gitarer, drømmende vokal og svevende melodier. Filmen klipper sammen en imponerende mengde intervjuer med artister og bransjefolk, samt arkivmateriale og hjemmevideoer fra de medvirkende for å fortelle historien om rockehistoriens mest innadvendte undersjanger.

Britiske My Bloody Valentine, Cocteau Twins og The Jesus and Mary Chain omtales gjerne som støyguitargenrens grunnleggere, og vies naturlig nok stor plass i filmen, sammen med band som Lush, Slowdive og Ride. I tillegg medvirker ikoner som The Cures Robert Smith og The Flaming Lips-frontmann Wayne Coyne. Ved hjelp av en innsamlingsaksjon i sosiale medier klarte filmskaperne i 2012 endelig å skrape sammen nok penger til å ferdigstille filmen, som de beskriver som den første dokumentaren om en av de mest innflytelsesrike musikksjangrene på slutten av 1900-tallet.

 

BIFF inviterer til kombinert kinovisning og konsert i Røkeriet fredag 26. september, med film og påfølgende konsert med Bergensfavorittene The Megaphonic Thrift. BIFF-billett til visningen av BEAUTIFUL NOISE gjelder både for film og konsert!

Eric Green

Eric Green (USA) BEAUTIFUL NOISE er Greens regidebut. Foto: Produsent Sarah Ogletree og regissør Eric Green.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: