BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

Die Mitte

ORIGINALTITTEL:
Die Mitte
Tyskland/ 2004/ 1 t. 25 min.
SPRÅK:
tysk, polsk, litausk, slovakisk, ukrainsk, engelsk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Chalee Triart, Chawin Chitsomboon, Focus Jeerakul, Wongsakorn Rasameetat, Anurasa Chantarangsri
REGI:
Stanislaw Mucha
MANUS:
Stanislaw Mucha
FOTO:
Susanne Schüle
PRODUSENT:
Dieter Reifarth
TEMA:
Europa
Europa i sentrum

Hele tolv forskjellige europeiske byer hevder å være Europas geografiske midtpunkt. Det eneste de kan enes om er at punktet befinner seg et eller annet sted mellom Nordkapp, Hellas' sørligste utstikker, den portugisiske kysten og et noe vanskelig definerbart punkt i Russland. For å finne ut hvilken by verdensdelens sentrum faktisk er, legger filmskaper Stanislaw Mucha og hans team ut på en reise gjennom Europa. Turen viser seg imidlertid raskt å bli mer antropologisk enn geografisk. Mucha støter på mennesker fra en rekke nasjoner som alle har svaret på hvorfor Europas sentrum befinner seg i akkurat deres hjemby. Resonnementene deres er like kuriøse som de er underholdende.

DIE MITTE kan beskrives som en roadmovie gjennom kjente og ukjente deler av det moderne - og ikke fullt så moderne - Europa. Med særlig fokus på eksentriske individer og lojale patrioter, er det vanskelig å ikke la seg sjarmere av denne omstendelige rundreisen gjennom vår sammensatte verdensdel.

Stanislaw Mucha

Stanislaw Mucha (Polen, 1970) Filmer i utvalg: REALITY SHOCK (2005), ABSOLUT WARHOLA (2001), MIT BUBI HEIM INS REICH (2000)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: