BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar

School of Babel

ORIGINALTITTEL:
La cour de Babel
Frankrike/ 2013/ 1 t. 29 min.
SPRÅK:
Fransk
UNDERTEKSTER:
Engelsk
MEDVIRKENDE:
Josiane Zardoya, Olivier Daviaud, Isabelle Laclau, Olivier Goinard
REGI:
Julie Bertuccelli
MANUS:
Julie Bertuccelli
FOTO:
Julie Bertuccelli
PRODUSENT:
Les Films du Poisson, Sampek Productions
Fransk for nye landsmenn

De har nettopp ankommet Frankrike. De har reist fra Irland, Brasil, Senegal, Tunisia, Kina og Serbia. De er mellom 11 og 15 år. Noen kommer fra stabile familier som flyttet til Frankrike grunnet jobb, andre har flyktet fra fattigdom og forfølgelse. De er plassert i samme klasse - en mottaksklasse hvor de får intensivert språkopplæring, og jobber seg gjennom alt det andre de må kunne før de kan begynne på vanlig fransk skole.

Gjennom et år fulgte Julie Bertuccelli tenåringenes første steg inn i det franske samfunnet. Innenfor klasserommets fire vegger fortelles det om ungdommelig uskyld, ærlighet, entusiasme, frustrasjon og indre uro. Og som om det å tilpasse seg et nytt samfunn og lære seg et nytt språk ikke var vanskelig nok, må de nye elevene hanskes med hjemlengsel og traumatiske minner. Med god hjelp fra den tålmodige læreren Brigitte Cervoni, lærer likevel ungdommene at språk og bakgrunn ikke trenger å være et hinder for vennskap og gjensidig respekt.

Julie Bertuccelli

Julie Bertuccelli (Frankrike, 1968) Filmografi: TREET (2010), TIDEN ETTER OTAR (2003), LA FABRIQUE DES JUGES OU LES RÈGLES DU JEU (1998)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: