BIFF 2020

Familierelasjoner sett gjennom tsjekkiske filmskapere

Jihlava International Documentary Film Festival er en av Sentral-Europas største dokumentarfilmfestivaler, og BIFFs samarbeidspartner i prosjektet DOC.STREAM CZE/NOR med Vestnorsk filmsenter. Sammen har vi valgt fem filmer som på helt ulike vis tar for seg familierelasjoner – kampen om samhold, eller uunngåelig splittelse. Vi har gleden av å presentere følgende mangfoldige program.

A LOW-LEVEL FLIGHT (Jan Šikl, 2006) tar for seg det fine forholdet mellom Kát’a og jagerpiloten Franta, som elsker hverandre og stiftet familie på 60-tallet, men som møter motgang når Franta får tilbud om etterutdanning i Sovjet.

ALWAYS TOGETHER (Eva Tomanová, 2014) forteller den underlige familiehistorien om Petr og Simona. I dag har de ni barn sammen og bor på landsbygden i en rønne som ikke engang har innlagt vann.

INTO THE CLOUDS WE GAZE (Martin Dušek, 2014) er et portrett av Rád’a – en ung mann som glir temmelig formålsløst gjennom hverdagen. Filmen portretterer en generasjon som har falt utenfor arbeidslivet og hvor ekteskapsforhold synes å være svært ustabile og skjøre.

Som forfilm til INTO THE CLOUDS WE GAZE viser vi MAT GOC (Duzan Duong, 2014, 19 min), en kortfilm om unge etterkommere av vietnamesiske innvandrere i Tsjekkia, og deres rotløse forhold til foreldrenes kultur.

DANIELS VERDEN (Veronika Lišková, 2014) omhandler en pedofil 25 årig litteraturstudent og hans manglende muligheter til noensinne å få et lykkelig samliv.

JENICA & PERLA (Rozálie Kohoutová, 2014) beretter om vennskapet mellom to jenter: Jenica som opprinnelig er fra Romania men bor i Paris, et liv som står i kontrast til familielivet til Perla der hun bor på landsbygden i Slovakia.

Les mer om samarbeidet med Jihlava IDFF (engelsk).

EEA+Grants+-+JPG.jpg